Slaapoefentherapie

Slaapproblemen bij kinderen zijn er altijd al geweest. Kinderen vormen zelfs de grootste groep van alle slapelozen. Onder slaapproblemen verstaan we inslaap- en doorslaapproblemen maar bijvoorbeeld ook bedplassen, nachtangst en nachtmerries.
In dit digitale tijdperk dreigen slaapproblemen nog verder toe te nemen. Kinderen zitten, vergeleken met 10 jaar geleden, langer en vaker achter beeldschermen en bewegen vaak minder. Er wordt veel van kinderen gevraagd. Hierdoor kunnen kinderen soms moeilijker ontspannen waardoor het in slaap vallen een probleem kan worden. Wanneer een kind langdurig te weinig slaapt neemt ook de kans langetermijngevolgen van slaapproblemen toe. Denk hierbij bijvoorbeeld aan: gedragsproblemen, concentratieproblemen en hierdoor verminderde leerprestaties, sombere en angstige gedachten, verminderde weerstand en lichamelijke klachten als hoofdpijn en vermoeidheid.

Soms heb je als ouder geen idee meer wat je allemaal moet doen om te zorgen dat je kind (weer) gaat slapen. Slaapoefentherapie kan dan helpen. Ik denk graag mee om een persoonlijk plan te maken om te zorgen dat iedereen (weer) beter slaapt en leer jullie om op een positieve manier met slaap om te gaan waardoor je kind rustiger zal gaan slapen en makkelijker doorslaapt.

Contact