Net zoals andere websites maken ook wij gebruik van cookies (en daarmee vergelijkbare technieken) om het bezoek van onze website voor jou nog makkelijker en persoonlijker te maken. Bovendien kunnen wij en derde partijen hiermee eventueel advertenties aanpassen aan jouw interesses en kun je informatie delen via social media. Door verder gebruik te maken van deze website ga je hiermee akkoord. Bekijk onze privacy policy

 
 

Schrijven

Ook al wordt er veel gedaan met digitale middelen, schrijven blijft belangrijk. Het schrijven is van grote invloed op het leren lezen en spelling. Helaas beschikken niet alle kinderen over de specifieke motorische vaardigheden die de ontwikkeling van het schrijven mogelijk maakt. Hierdoor kan het zijn dat een kind veel moeite heeft met het leesbaar schrijven of het bijhouden van het tempo. Ook komt het geregeld voor dat kinderen een zere hand krijgen omdat ze een krampachtige pengreep hebben. Het schrijven op school is ondersteunend bij andere leerdomeinen, zoals bij taal en rekenen. Niet goed kunnen schrijven kan een negatief effect hebben op deze leervakken en op het zelfbeeld van een kind.

Het is belangrijk dat er tijdig aandacht is voor schrijfproblemen zodat deze kunnen verminderen of worden opgelost. Om te kijken of een kind klaar is voor het schrijven in groep 3, kan in groep 2 een schrijfrijpheid onderzoek worden gedaan. Als u hier meer informatie over wilt kunt u contact opnemen. 

Contact