Net zoals andere websites maken ook wij gebruik van cookies (en daarmee vergelijkbare technieken) om het bezoek van onze website voor jou nog makkelijker en persoonlijker te maken. Bovendien kunnen wij en derde partijen hiermee eventueel advertenties aanpassen aan jouw interesses en kun je informatie delen via social media. Door verder gebruik te maken van deze website ga je hiermee akkoord. Bekijk onze privacy policy

 
 

Motoriek 

Meestal verloopt de vroegmotorische ontwikkeling van omrollen, kruipen, staan en lopen en de ontwikkeling van peuter- en kleuter vaardigheden zonder problemen. Een kind krijgt een steeds grotere zelfstandigheid. Bij sommige kinderen is deze ontwikkeling verstoord of verloopt de ontwikkeling langzamer. Dit kan verschillende oorzaken hebben. Vaak wordt door ouders zelf opgemerkt dat hun kind zich langzamer of anders ontwikkelt dan andere kinderen. In andere gevallen wordt het opgemerkt op het consultatiebureau, op school of door de huisarts. Ook kunt u worden verwezen door een specialist in het ziekenhuis.

Indien er problemen zijn in de motorische ontwikkeling van uw, kan uw kind doorgestuurd worden naar de kinderoefentherapeut. Na aanmelding wordt een motorisch onderzoek gedaan om de motoriek van uw kind in kaart te brengen. Indien nodig wordt een individueel behandelplan op gesteld om de motoriek van uw kind te verbeteren. 

Contact